KATTANAKKEN - PÅMELDING - AVLYST! Av sikkerhetsmessige årsaker avlyses turen til Kattanakken pga mykje snø i stien. Vi håper å kunne sette turen opp igjen seinere i år.

Fellestur

Dato
28. juni 2020 kl. 11:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Topptur, Luftigtur, Ynt, Kattanakken, Briksdalen
Arrangør
Ytre Nordfjord Turlag
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Oppmøte: Alexandra Hotell i Loen

Tid: Kl. 11.00

Turleiar: Egil Kvalheim

Det er nokre år sidan YNT har hatt tur til Kattanakken, så i år blir det topptur dit igjen. Kattanakken er fjellryggen mellom Kjøttabreen og Melkevollsbreen. Her er bratte parti, litt luftig noken plasser, stien er tydelig, og vi skal over parti med sva. Frå toppen er det mektig utsyn til blant anna Rokken, Sisiliekruna og Snønipa. 

Der ingen skulle tru at nokon kunne gå på tur!

Så feil kan ein altså ta! Flott utsyn til Briksdalsbreen omkransa av ville fjell, den mektige Jostedalsbreen og brusande fossefall. Inngangsbilletten er egeninnsats, ei solid, men overkommeleg treningsøkt , og ei bratt fjellside og luftig klyving for å komme heilt opp på egga. Frå nokre vinklar ser turen umogleg ut, men ein skal ikkje skue Kattanakken på håra.

130 – 1458 moh / 3-4 timar  Startpunkt frå Fjellstova i Briksdalen

 

KATTANAKKEN - PÅMELDING - AVLYST! Av sikkerhetsmessige årsaker avlyses turen til Kattanakken pga mykje snø i stien. Vi håper å kunne sette turen opp igjen seinere i år.

Oppmøte: Alexandra Hotell i Loen Tid: Kl. 11.00 Turleiar: Egil Kvalheim Det er nokre år sidan YNT har hatt tur til Kattanakken, så i år blir det topptur dit igjen. ...

Kontaktinformasjon:

  • Egil Kvalheim
  • Tlf. 91331234