Turrapport Ytre Fure 28.04.2019

Gruppebilde teke på Ytre Fure
Gruppebilde teke på Ytre Fure Foto: Vigdis Hatlenes

   Den årlige YNT turen til Ytre Fure ble gjennomført søndag 28. april i et nydelig turvær. Turen startet på Indre Fure kl. 11.00 med 26 turglade deltakere. Noen langveisfarende fra Bergen og Gloppen. Yngste deltaker var vel 1 år gammel og var veldig fornøyd på heile turen, plassert i pappas bæremeis. Som vanlig var våren kommet for fullt på Indre Fure og blomsterfloraen var fantastisk i det fine klyngetunet. Kusymra blomstret i rik mon på heile strekningen. 

    Turen utover med vandring i fjæra, små stigninger opp skråningene var som vanlig spesiell, utsikten mot Stadhavet, bølgene som skylte over fjæresteinene og lukt av tang og tare er en opplevelse som er vel verd å ta med seg.  En pause i strandkanten med en god prat og historier er også en del av turen. Den store steinen der - formet som et hjerte, er alltid et like populært motiv for fotografering. Turen videre, i et behagelig tempo passet for store og små. På Ytre Fure er husene på de to brukene godt vedlikeholdt og flittig brukt av eierne i sommersesongen.  For turdeltakerne var det fine steder til kvile, mat og drikke og masse fotografering.  

   For beboerne her ute var fiske viktig, og kjennskap til naturkrefter og lokalkunnskap ellers var nok det som gjorde det mulig å kunne leve og bo her ute. Turen tilbake til Indre Fure var som vanlig en repetisjon av opplevelser og inntrykk på enda en vellykket tur til Ytre Fure.  

Vigdis og Ansgar   

       Turledere 

Turleder Ansgar forteller litt om turen og området vi skal gå inn i.
Turleder Ansgar forteller litt om turen og området vi skal gå inn i. Foto: Vigdis Hatlenes
Tulipaner på Indre Fure.
Tulipaner på Indre Fure. Foto: Vigdis Hatlenes
Vi ser ut til Ytre Fure.
Vi ser ut til Ytre Fure. Foto: Ansgar Lillebø
Hjertesteinen.
Hjertesteinen. Foto: Vigdis Hatlenes
Optimistisk byggverk.
Optimistisk byggverk. Foto: Vigdis Hatlenes
Litt av blomster floraen vi nyter synet av på turen.
Litt av blomster floraen vi nyter synet av på turen. Foto: Vigdis Hatlenes

Skrevet av Vigdis Hatlenes 29. april 2019