Turrapport kom deg ut-dag BT Vågsøy

Foto: BT Vågsøy

Kom deg ut-dagen Høst 2020 Barnas Turlag Vågsøy var en våt, men allikevel morsom, lærerik, interessant og koselig dag på Holvik Gård! Det var litt koronapreget, og vi var ca 30 personer.

Vi kastet ball på blink, og løp potetløp, matet sauer, høner, kaniner og ender. Kiwi var representert og delte ut klementiner, vannflasker/sportsflasker og premier til potetløpet.

Små og store hadde det nok veldig kjekt, selv om mange ble klissvåte i de verste regnskurene.

Vi har iallefall lært om gjenbruk av organisk avfall til kompost, om bærekraftig bruk av dyr i form av kjøtt, skinn, ull... Men også at det er viktig at dyrene har det godt og lever tilnærmet fritt mens de enda lever. Noen høneraser er til egglegging, andre til kjøttproduksjon. Endene og sauene vedlikeholder plen og utmark, og hønene sprer kompost utover. Alt er en form for kretsløp i gårdsdrifta.

Om vi skulle skrevet ned alt vi har sett og lært, blir dette et veeeldig langt innlegg. Så vi anbefaler alle som ikke har vært der enda å ta en tur. Kontakt dem via Facebook og avtal en omvisning. På de mer private omvisningene får man i tillegg holde og mate dyra.

Tusen takk for i dag, tusen hjertelig takk til Holvik Gård som tok oss imot, og på gjensyn til dere alle en annen dag!

- Barnas Turlag Vågsøy - 😊


Foto: BT Vågsøy
Foto: BT Vågsøy
Foto: BT Vågsøy
Foto: BT Vågsøy
Foto: BT Vågsøy
Foto: BT Vågsøy
Foto: BT Vågsøy

Skrevet av Vigdis Hatlenes 8. september 2020