Fyrbesøket

Foto: Tor Magne Gangsøy

1. Planlegging

Planleggingen er en viktig del av turen. Nå er du allerede på våre nettsider, noe som er en veldig god start! Gå inn på UT.no og finn et turområde, turforslag og hytter som frister. Skaff deg kart over området og DNT-nøkkel. Pakk sekken og legg i vei!

2. Nøkkelen

Skongenes fyr har montert DNT hengelås,Kråkenes fyr har spesialnøkler i begge hus. For info om nøkler og koder ring tlf. 929 97 913 eller 489 55 867 eller send en epost til ytre.nordfjord.turlag@gmail.com

3. Protokoll,

Alle må skrive seg inn i protokollen og forhåndsbooke på alle DNT hyttene. Dagsbesøk ikke tillatt

4. Lys / internett

Både Skongenes og Kråkenes fyr har innlagt strøm. Ved bruk av strøm på begge fyrene ber vi om å bruke dette med fornuft da det er lett for at hovedsikring slår ut om mange enheter er slått på. Vi anbefaler gassovn til oppvarming til hytta har fått opp temperaturen på Skongenes fyr. På Kråkenes fyr er det installert varmepumper i begge hus.

Det er Wifi i Stormsuiten på Kråkenes fyr. Det er 4G tilgang i Stormhuset på Kråkenes og Skongenes fyr. 

5. Matlager

Ingen av fyrene er utstyrt med matlager da de er ubetjente hytter. Her må du ta med deg din egen mat. Begge fyrene har gode kokemuligheter. De er utstyrt med kjøleskap og mye av det utstyret du trenger for å lage mat.

6. Vann

Kråkenes fyr har borebrønn og tilgang på ferskt vann. På Skongenes fyr er det regnvann som samles i sisterner under fyrbygningen. Det anbefales her å ta med drikkevann. Da det er begrenset tilgang på vann i tørre perioder på sommeren anbefaler vi å spare på vannet så også de som kommer etter dere får vann.

7. Overnatting

Husk å ta med deg ren lakenpose m/putetrekk eller rent sengetøy på turen.  På Kråkenes fyr kan en leie sengetøy og handkle. 

Det ligger sengetøy på alle sengene, dette er til å beskytte sengetøyet. Medbrakt sengetøy eller sengetøy som er leiet av oss tas over det som ligger på.

8. Vask

Både bestikk, tallerkner kopper og kar samt benkeflater og gulv må vaskes før du forlater fyret.  Særlig viktig er kjøkken og bad/toalett og dusj. Forlat fyret i bedre stand enn da du kom.

SE OPPSLAG PÅ FYRENE

9. Leie av sengetøy Kråkenes fyr

Dersom en vil leie sengetøy så finner du sengetøy i et skap i dagligstuen i Stormsuiten og på vaskerommet i Stormhuset. Brukt leiet sengetøy og handkle legges i korgene på vaskerommet. En kan bestille på bookingsiden eller betale med vipps på plass.

10. Søppel

Skongenes fyr har ingen søppelordning så alt av avfall må taes med i retur.

Kråkenes fyr, der leverer vi avfall på Vedvik gjenbruksstasjon. Avfalles sorteres og has i dunkene i boda oppe ved fyret.

11. Ankomst etter kl. 16.00 / Avreise før kl. 12.00      


Generelle regler for bruk av fyra våre

 • Alle hyttene er fullt utstyrt med kopper og kar, glass, puter og dyner. Dopapir og stearinlys skal også være tilgjengelig. Vi anbefaler bruk av batterilys.
 • Ingen av fyrene har matlager.
 • Det er påbudt med rent sengetøy eller lakenpose m/putetrekk på begge fyrene. På Kråkenes fyr kan en leie sengetøy og handkle av oss.
 •  Det er dessverre ikke tilrettelagt for hund på noen av fyrene. På Skongenes fyr kan hund sove i ett av uthusene.
  ​​​​​
 • ​​​​​​​Det er forbudt å bruke utesko inne på hyttene. Disse taes av i yttergang.
 • LADING AV ELBIL ER IKKE TILLATT PÅ KRÅKENES FYR

Hytteregler:

 1. Skriv deg inn i protokollen ved ankomst. Du har ingen rettigheter på hytta om du unnlater å skrive deg inn, selv om du har forhåndsbooket.
 2. Hold orden og okkuper minst mulig plass slik at andre besøkende føler seg velkommen.
 3. Vask opp så snart du har spist. Tørk av ovn, kjøkkenbenk og bord. 
 4. Røyking er ikke tillatt innendørs. 
 5. Hund er ikke tillatt. Med unntak av Skongenes fyr om hund kan sove ute i ett av uthusene. 
 6. Lakenpose eller rent sengetøy skal benyttes. Rist sengetøy og re opp senga etter bruk.  
 7. Det skal være ro i hytta mellom kl. 23.00 og kl. 06.00.  
 8. Forlat hytta slik du ønsker å finne den. Vask alle rom som har vært i bruk, og sjekk at vinduer og dører er låst. 
 9. Eget avfall tas med i retur på Skongenes
 10. Vis deg tilliten verdig, og gjør opp for ditt besøk. 
 11. Betalingsinformasjon: forhåndsbooking

Brannvern

 • Gjør deg kjent med hytta og plassering av brannslokkingsapparat. Det er røykvarsler i oppholdsrom og soverom. Kråkenes fyr har brannalarmanlegg i både Fyrhuset og Stormhuset. Sentral for brannanlegg er i trappegangen til fyrlykten på Kråkenes fyrhus og på vaskerommet i Stormhuset.
 • Tørk klær i sikker avstand fra ovn . Vær forsiktig når du bruker stearinlys, og tenk alltid brannsikkerhet når du plasserer lys på bord, benker og hyller.  
 • Ved brann: Varsle/evakuere de andre i hytta - prøv å slokke - lukk dører og vinduer - gå ut av hytta.