Fyrbesøket

Foto: Tor Magne Gangsøy

1. Planlegging

Planleggingen er en viktig del av turen. Nå er du allerede på våre nettsider, noe som er en veldig god start! Gå inn på UT.no og finn et turområde, turforslag og hytter som frister. Skaff deg kart over området og DNT-nøkkel. Pakk sekken og legg i vei!

2. Nøkkelen

I år har alle husene på begge fyrene våre spesialnøkkel, for info om nøkler og koder ring tlf. 929 97 913 eller 489 55 867 eller send en epost til ytre.nordfjord.turlag@gmail.com

3. Protokoll,

I år er det ikke nødvendig å skrive seg inn i protokollen og protokollene er tatt bort pga smittevern. Alle  må  forhåndsbooke på alle DNT hyttene. Dagsbesøk ikke tillatt

4. Lys / internett

Både Skongenes og Kråkenes fyr har innlagt strøm. Ved bruk av strøm på begge fyrene ber vi om å bruke dette med fornuft da det er lett for at hovedsikring slår ut om mange enheter er slått på. Vi anbefaler gassovn til oppvarming til hytta har fått opp temperaturen på Skongenes fyr.

Det er ikke internett på noen av fyrene. Det er 4G tilgang men ikke ett stabilt bra nett. men så, hva skal men med internett på slike steder, nye naturen.

5. Matlager

Ingen av fyrene er utstyrt med matlager da de er ubetjente hytter. Her må du ta med deg din egen mat. Begge fyrene har gode kokemuligheter. De er utstyrt med kjøleskap og mye av det utstyret du trenger for å lage mat.

6. Vann

Kråkenes fyr har borebrønn og tilgang på ferskt vann. På Skongenes fyr er det regnvann som samles i sisterner under fyrbygningen. Det anbefales her å ta med drikkevann. Da det er begrenset tilgang på vann i tørre perioder på sommeren anbeflaer vi å spare på vannet så også de som kommer etter dere får vann.

7. Overnatting

Husk å ta med deg ren lakenpose m/putetrekk, sovepose m/putetrekk eller sengetøy på turen.

På Kråkenes fyr i Stormsuiten er sengetøy og handkle inkludert. Her er det ikke tillatt med eget sengetøy, lakenpose, sovepose eller eget sengetøy. Sengetøy er ikke inkludert i Stormhuset, men du kan leie sengetøy pris pr. sett er kr. 150,-

Det ligger sengetøy på alle sengene, dette er til å beskytte sengetøyet. Medbrakt sengetøy eller sengetøy som er inkludert å prisen/leiet tas over det som ligger på.

8. Vask

Både bestikk, tallerkner kopper og kar samt benkeflater og gulv må vaskes før du forlater fyret.  Særlig viktig er kjøkken og bad/toalett og dusj. Forlat fyret i bedre stand enn da du kom.

SE OPPSLAG PÅ FYRENE

I Stormsuiten ligger det sengetøy i et skap i Dagligstuen.  Brukt sengetøy og handkle legges i vaskerom i sekker som står klar.  

Dersom en vil leie sengetøy i Stormhuset så ligger det rent sengetøy på vaskerommet og brukt sengetøy legges i korgene på vaskerommet.

VÆR EKSTRA NØYE MED VASK I ÅR OG FØLG OPPSLAG PÅ FYRENE.

9. Søppel

Skongenes fyr har ingen søppelordning så alt av avfall må taes med i retur.

Kråkenes fyr, der leverer vi avfall på Vedvik gjenbruksstasjon. Avfalles sorteres og has i dunkene i boda oppe ved fyret.

10. Nøkler

Begge fyrene har i år spesial lås. For info om hvor dere finner nøkler og om kode, ring tlf. 929 97 913, 489 55 867 eller send en mail til ytre.nordfjord.turlag@gmail.com

11. Ankomst etter kl. 16.00 / Avreise før kl. 12.00      


Generelle regler for bruk av fyra våre

 • Alle hyttene er fullt utstyrt med kopper og kar, gass, puter og dyner. Dopapir og stearinlys skal også være tilgjengelig. Vi anbefaler bruk av batterilys.
 • Ingen av fyrene har matlager.
 • Det er påbudt med lakenpose, alternativt laken-/dynetrekk eller sovepose m/putetrekk på Skongenes fyr. Kråkenes fyr i Stormsuiten er sengetøy inkludert i prisen, i Stormhuset må en ta med sengetøy eller en kan leie hos oss.
 •  Det er dessverre ikke tilrettelagt for hund på noen av fyrene. På Skongenes fyr kan hund sove i ett av uthusene.
  ​​​​​
 • ​​​​​​​Det er forbudt å bruke joggesko/ fjellsko inne på hyttene. Disse taes av i yttergang.
 • LADING AV ELBIL ER IKKE TILLATT PÅ KRÅKENES FYR

Hytteregler, noen av disse reglene gjelder ikke i år.

 1. Skriv deg inn i protokollen ved ankomst. Du har ingen rettigheter på hytta om du unnlater å skrive deg inn, selv om du har forhåndsbooket.
 2. Hold orden og okkuper minst mulig plass slik at andre besøkende føler seg velkommen.
 3. Vask opp så snart du har spist. Tørk av ovn, kjøkkenbenk og bord. 
 4. Røyking er ikke tillatt innendørs. 
 5. Hund er ikke tillatt. Med unntak av Skongenes fyr om hund kan sove ute i ett av uthusene. 
 6. Lakenpose eller sovepose skal benyttes. Rist sengetøy og re opp senga etter bruk.  
 7. Det skal være ro i hytta mellom kl. 23.00 og kl. 06.00.  
 8. Forlat hytta slik du ønsker å finne den. Vask alle rom som har vært i bruk, og sjekk at vinduer og dører er låst. 
 9. Eget avfall tas med i retur.  
 10. Vis deg tilliten verdig, og gjør opp for ditt besøk. 
 11. Betalingsinformasjon:
 • YTRE NORDFJORD TURLAG    3705 37 99761  VIPPS 547193 
 • IBAN YTRE NORDFJORD TURLAG: NO7437053799761
 • SWIFT/BIC: SOFJNO22

Brannvern

 • Gjør deg kjent med hytta og plassering av brannslokkingsapparat. Det er røykvarsler i oppholdsrom og soverom. Kråkenes fyr har brannalarmanlegg i både fyet og Stormhuset. Sentral for brannanlegg er i trappegangen til fyrlykten på Kråkenes fyrhus og på vaskerommet i Stormhuset.
 • Tørk klær i sikker avstand fra ovn . Vær forsiktig når du bruker stearinlys, og tenk alltid brannsikkerhet når du plasserer lys på bord, benker og hyller.  
 • Ved brann: Varsle/evakuere de andre i hytta - prøv å slokke - lukk dører og vinduer - gå ut av hytta.