Kråkenes Fyr

INFO LEIE AV KRÅKENES FYR

STORMSUITEN:

Her har en hele 3. etasje i fyrhuset til disposisjon. Dagligstue m/sovesofa, spisestue, soverom, bad m/dusj og toalett og en kjøkkenkrok. Maks 4 personer kan leie Stormsuiten samtidig. Sengetøy og handkle er inkludert ut 2021. Fra 01.01.2022 må en ta med eget sengetøy eller en kan leie av oss. Vennligst ikke gå opp i suiten med utesko.

Kafeen i hoved etasjen er åpen i sesong.


STORMHUSET:

ligger ca. 50 m fra fyrhuset og består av kjøkken, 2 stuer, bad m/dusj, 2 dobbelt soverom m/eget toalett,  et soverom med 3 senger og et soverom med 4 senger.  Sengeplass til 11 personer.

Vi leier nå ut hele huset som en boenhet ut året.  Kun en gruppe kan leie huset samtidig. En må ta med eget rent sengetøy, sove/lakenpose/m. putetrekk, eller en kan leie sengetøy og handkle av oss.


FELLES REGLER FOR BEGGE HUSENE

 • Sengetrekk som ligger på sengene skal ikke tas av, nytt trekk skal tas over.
 • Brukt, leiet/inkludert, sengetøy og håndkle legges i merket sekker på vaskerom. Kluter og kjøkkenhåndkle legges i merkede korger.
 • Avfall legges i avfallsdunkene i boden utenfor fyret, vennligst sorter avfallet.
 • Ikke legg igjen mat og annet utstyr på fyret.
 • Det er begrenset med strøm på fyret så begrens bruken ellers går sikringene.
 • Ladding av elbiler er derfor ikke tillatt..
 • Ved avreise er det ekstra viktig nå at alle vasker og rydder etter seg. Følg vaskeanvisninger som er i husene. Vask er ikke inkludert og vi forbeholder oss rett til å fakturere dere for opptil kr. 2000,- dersom dette ikke etterfølges.
 • Hund og andre dyr er ikke tillatt innendørs på fyret.
 • Røyking er ikke tillatt.
 • Kjøring til fyret er i utgangspunktet kun for bevegelseshemma og for drift. Ved behov kan en kjøre opp for på og avlessing. Veien er usikret så vær forsiktig. Parkering oppe ved fyret er kun tillatt for bevegelseshemma. Benytt parkeringsplass ca. 5 min.  gange fra fyret.
 • Mat må tas med. Dagligvare kan kjøpes på Raudeberg ca. 17 km fra Fyret.
 • Ankomst etter kl. 16.00, avreise før kl. 12.00
 • Nøkkel finner dere i en nøkkel boks i boden utenfor fyret. Ring vakttelefonennr. 929 97 913 eller send en mail til ytre.nordfjord.turlag@gmail.com , for kode.


Ytre Nordfjord Turlag,

Postboks 229,

6701 Måløy

ytrenordfjord.dnt.no, krakenesfyr.com, UT.NOOvernattingsgjestene skal forholde seg til gjeldene smittevernregler. Informasjonsplakater er hengt opp  i begge husene. Benytt håndvask / sprit som er satt ut. For å booke  overnatting i vårt bookingsystem se link.

Kråkenes fyr Stormhuset har blitt oppgradert med nye vinduer og bordkledning.   En må ta med eget rent sengetøy eller en kan leie hos oss. Du får hele huset for deg selv ut 2021. Fra 01.01.2022 er det romutleie. Stormhuset har  egen nøkkel.

Vi presiserer at vi forholder oss til gjeldene smittevernsregler.


STORMSUITEN i selve Fyrhuset. Her  kan en være max 4 personer. Her har man hele tredje etasje for seg selv og kan nyte både stormer og fantastiske solnedganger. Her er bad med dusj, soverom med dobbeltseng, stue med sovesofa, spisestue og en liten kjøkkenkrok. Stormsuiten leies som en enhet. Pris inkludere sengetøy og håndkle ut 2021. Fra 01.01.2022 må en ta med eget sengetøy eller en kan leie hos oss. Fyrbygningen/Stormsuiten har egen nøkkel. I sommermånedene har vi en liten kafè i hovedetasjen på fyret. Der kan en få kjøp kaffe, te, kakao, saft, fyrvafler, kaker og gjærbakst.

I STORMHUSET som ligger ca 50 meter fra selve fyrbygningen  er det 11 fordelt på 4 rom, Rom 1 har køyesenger og en enkeltseng. Rom 2 har køyeseng og to enkle senger  Felles toalett og dusj.  Rom 3 og 4 har dobbeltseng med eget toalett.  Felles stue, kjøkken og bad. På kjøkkenet finnes det kjøleskap, komfyr, kaffetrakter, vannkoker og det man trenger for å kunne lage seg mat under oppholdet.  Her må man ta med eget rent sengetøy eller du kan leie hos oss. I Stormhuset benyttes nå egen nøkkel. DNT nøkkel kan ikke brukes

Nærmeste dagligvare er på Raudeberg ca 17 km unna. Ellers kan man også handle i kommunesenteret Måløy, ca 25 km unna. Her finnes legekontor, kafe`, restauranter og mange andre spennende butikker.
Ytre Nordfjord Turlag inngikk leigeavtale med Kystverket og overtok drifta av Kråkenes Fyr den 01.01.2019.

Du kan lese meir om overtakinga her her.


Informasjon om Kråkenes Fyr

 • Kråkenes fyr blei oppretta i 1906 og ligg i Vågsøy kommune.
 • Fyret blei bomba under andre verdskrig. Nytt fyr stod ferdig i 1950.
 • Ovenfor Fyret er det en vêrstasjon som måler vind og temp og som sender data til Meteorologisk institutt. Det har vore registrert om lag 150 orkanar her. ​​​​​​​

Aktivitetar

Tips til aktivitetar i nærområdet:

Skongenes Fyr

Ulvesund Fyr

Kannesteinen

Refviksanden

Fjellturar se Vintertrimmen