Kråkenes Fyr

Foto: Tor Magne Gangsøy


Kråkenes fyr Stormsuiten vil åpnet for overnatting fra 01.05. Overnattingsgjestene skal forholde seg til gjeldene smittevernsregler. Informasjonsplakater er hengt opp  i Stormsuita. Benytt håndvask / sprit som er satt ut. Det vil være mulig å booke sin overnatting i vårt bookingsystem se link på vår heimeside. 

Kråkenes fyr Stormhuset vil være stengt frem til 01.07 pga vedlikeholdsarbeid. Vi har åpnet for forhåndsbooking nå. Stormhuset leies som en enhet. Gruppe på max 5 personer som reiser sammen, dette gjelder ikke for personer som til daglig bor i samme boenhet, kan bestille overnatting. Dette for at regelen om minst 1 meter avstand mellom personer kan overholdes. Sengetøy følger med i pris. Det skal ikke benyttes soveposer, lakenposer eller eget sengetøy. Du får hele huset for deg selv. Stormhuset har for tiden egen nøkkel. DNT nøkkel kan ikke benyttes. 

Vi presiserer at vi forholder oss til gjeldene smittevernsregler og vi vil følge med på oppdateringer fra vår regjering. I fyrbygningen kan du leie STORMSUITEN her er det plass for inntil 4 personer. Her har man hele tredje etasje for seg selv og kan nyte både stormer og fantastiske solnedganger. Her er bad med dusj, soverom med dobbelseng, stue med sovesofa, spisestue og en liten kjøkkenkrok. Stormsuiten leies som en enhet. Fyrbygningen/Stormsuiten har egen nøkkel. I sommermånedene har vi en liten kafè i hovedetasjen på fyret. Der kan en få kjøp kaffe, te, kakao, saft, fyrvafler, kaker og gjærbakst.

I STORMHUSET som ligger ca 50 meter fra selve fyrbygningen  er det 11 sengeplassar fordelt på 4 rom, Rom 1 og 2 har køyesenger. Rom 1 har 4 senger, rom 2 har 3 senger. Felles toalett og dusj.  Rom 3 og 4 har dobbelseng med eget toalett. Felles stue, kjøkken og bad, på kjøkkenet finnes det kjøleskap, komfyr, kaffetrakter, vannkoker og det man trenger for å kunne lage seg mat under oppholdet.  I Stormhuset benyttes nå egen nøkkel. DNT nøkkel kan ikke brukes

Nøkler finner man i nøkkelboks i boda oppe ved fyret. For kode ring tlf 92997913 eller send en epost til ytre.nordfjord.turlag@gmail.com

Parkering på parkeringsplass ca 350 meter fra fyret

Utvask innen klokken 12:00, Ankomst etter klokken 16:00.

Parkering på parkeringsplass ca 350 meter fra fyret. Veien til fyret er forbeholdt drift og personer som er bevegelseshemmet. Nærmeste dagligvare er på Raudeberg ca 17 km unna. Ellers kan man også handle i kommunesenteret Måløy, ca 25 km unna. Her finnes legekontor, kafe`, restauranter og mange andre spennende butikker.
Ytre Nordfjord Turlag inngår leigeavtale med Kystverket og overtar drifta av Kråkenes Fyr frå 01.01.19.

Du kan lese meir om overtakinga her her.


Informasjon om Kråkenes Fyr

  • Kråkenes fyr blei oppretta i 1906 og ligg i Vågsøy kommune.
  • Fyret blei bomba under andre verdskrig. Nytt fyr stod ferdig i 1950.
  • Fyret har eigen vêrstasjon og sender data til Meteorologisk institutt. Det har vore registrert om lag 150 orkanar her. ​​​​​​​

Aktivitetar

Tips til aktivitetar i nærområdet:

Skongenes Fyr

Ulvesund Fyr

Kannesteinen

Refviksanden

Fjellturar Vintertrimmen

Overnatting

Prisar for overnatting på Kråkenes fyr pr natt.

STORMSUITE I FYRHUSET 

Pris pr døgn medlem kr. 1500,-

Pris pr døgn ikke medlem kr. 1800,-

Pris er inkludert sengetøy og handkle for inntil 4 personer

Suiten i fyrbygningen består av totalt 4 rom, soverom, stue med sovesofa for 2 personer, spisestue med utsikt rett ut til fyrlykten, og bad med dusj. Her er også en liten enkel kjøkkenkrok.

STORMHUSET  leies kun ut som en enhet i år pga Koronasitasjonen, til en gruppe på inntil 5 personer , dette gjelder ikke for personer som til vanlig bor i samme boenhet.

Pris pr døgn medlem kr 2200,-

Pris pr døgn ikke medlem kr 2500,-

Pris er inkludert sengetøy


Man kan også leie hele eller deler av fyrstasjonen til overnatting eller private arrangementer. Vennligst ta kontakt for et tilbud